בעולם ה-SEO יש מקום לאינספור תיאוריות שונות. לצד תיאוריות שקל יחסית למדוד באמצעות ניתוח של תוצאות החיפוש, ישנן גם תיאוריות שקצת יותר קשה לבדוק. אחת התיאוריות האלו היא השפעה של תנועה ישירה על הדירוג של האתר.
גורמי הדירוג בגוגל נחשבים לאחד הסודות השמורים ביותר של החברה, וגם אם אנחנו יודעים בגדול מהם הדירוג הכללים, אין לנו יכולת לדעת עד כמה כל אחד מהם משפיע על הדירוג של האתר בתוצאות.
החל ממאי 2016, גוגל החלה להתנסות באינדקס חיפוש שיהיה מבוסס כולו על אתרים סלולריים. המשמעות בפועל היא שבעתיד סדר התוצאות של גוגל ידורג לפי הגרסאות הסלולריות של אתרים שונים.
בחירת מילות המפתח הנכונות עבור האתר שלכם היא אחת מן המשימות החשובות ביותר בכל מה שקשור לקידום האורגני של האתר שלכם בגוגל. הסיבה לכך היא שמיקוד במילות מפתח שנעשה בצורה טובה יזרים לאתר שלכם תנועה איכותית ורלוונטית של גולשים שבסופו של דבר יתורגמו ללקוחות ולפניות.
במסגרת מחקר מילות מפתח מתגלים לעיתים פערים בין האופן שבו בעל העסק מציג את עצמו ב"חיים האמיתיים" לבין האופן שבו הגולשים מחפשים את השירות שלו ברשת. אז איך עושים את התרגום מ-Offline ל-Online ואיך ממקסמים את התוצאות של הקידום ברשת?
כמעט כל מי שספג את נחת זרועו של אלגוריתם פנדה, יודע שלפעמיים האלגוריתם הביא לכך שאתר אשר פרסם את אותו התוכן שבאתר שלנו, בין אם שבהסכמה (סינדיקציה) ואם בין שלא בהסכמה, מופיע לפנינו בתוצאות למרות שהתוכן פורסם לראשונה אצלנו!
ביחד עם עדכון פינגווין, פנדה הוא אחד מהאלגוריתמים / עדכונים המשמעותיים ביותר של גוגל בשנים האחרונות אשר נועד לאתר דפים ואתרים בעלי איכות תוכן נמוכה ולדרג אותם בהתאם בתוצאות החיפוש
בבלוג מנהלי האתרים שלה חשפה גוגל את אחד הכיוונים שהיא רוצה לראות מתחזק בעתיד הקרוב: מעבר מפרוטוקול HTTP ל-HTTPS. אתרים עם רמת אבטחה גבוהה יותר – HTTPS, יזכו, לפי החברה, להעדפה באלגוריתם החיפוש.
נכון לרגע זה עוד לא מדובר במדע מדויק עד כמה, אם בכלל, משפיעה המדיה החברתית על קידום אורגני של מותגים. מצד שני, אפשר היום כבר לשלוט בתוצאות עבור שם המותג, באמצעות ערוצים שונים ופלטפורמות שונות בתוך המדיה החברתית.
בין אם אתם מגדירים קידום אתרים שלילי כשתילת קישורים "רעים", גניבת תוכן ,ניסיון לרכב על שם המותג שלכם או אפילו פריצה לאתר עצמו, עשרת הכלים שנציג כאן יעזרו לכם לזהות אם מישהו מנסה להזיק לאתר שלכם בכוונה תחילה :
למרות ש- Hummingbird הוא ללא ספק אחד משינויי האלגוריתמים החשובים ביותר של גוגל בשנים האחרונות, ולפי נתונים אותה סיפקה גוגל עצמה, הוא משפיע על לא פחות מ – 90% מן החיפושים בעולם
אחד המדדים הקלים ביותר להצגה הוא המיקום של מילות המפתח בקמפיין קידום האתרים של הלקוח. בדרך כלל מדובר בטבלה בה מופיעות רשימות של מילות מפתח והמיקום של כל אחת מהן בתוצאות החיפוש